Previous Frame Next Frame
 • VDF

  WHEELS & TIRES

 • VDF

  WHEELS & TIRES

 • VDF

  WHEELS & TIRES

 • VDF

  WHEELS & TIRES

Ons aanbod
Goodyear
Dunlop
Fulda
Continental
Uniroyal
Barum
Michelin
BFGoodrich
CooperTires
Yokohama
Bridgestone
Falken
Toyo Tires
Firestone
Hankook
Kleber
Pirelli
Vredestein
BANDEN

Voor een stevige wegligging en voor een veilige remafstand zijn goeie banden een must. Zeker in België met zijn vele regenweer en soms slecht onderhouden wegen (gevaar voor aquaplaning!) kan je maar beter niet met versleten banden rondrijden.


Hoe je banden controleren?


Iedere band heeft in de groeven van het loopvlak bobbeltjes zitten, de zogenaamde loopvlakslijtage-indicatoren. Bij een nieuwe band (foto rechts) liggen ze diep.


Naarmate de band verder afslijt komen deze bobbeltjes dichter bij de oppervlakte te liggen en op een bepaald moment is de band volledig versleten en liggen ze gelijk met het loopvlak van de band (foto links). Dan is het echter al hoog tijd om nieuwe banden te laten leggen want hun capaciteit om regenwater weg te werken is dan al sterk verminderd!


Twijfel je of je banden al aan vervanging toe zijn? Spring vrijblijvend eens binnen en wij zullen je onmiddellijk het juiste advies geven.

Winterbanden nodig ?


Winterbanden heb je niet alleen nodig in skigebieden. Een normale band begint onder de 7° C van zijn contacteigenschappen te verliezen waardoor je minder grip krijgt op een nat of glad wegdek en je remafstand ook langer wordt.


Winterbanden zijn speciaal gemaakt voor dit soort weersomstandigheden en verzekeren een stevig contact met het wegdek.


Is rijden met winterbanden duurder? Je hebt natuurlijk de aankoop van je winterbanden. Maar tussen oktober en april staan je gewone banden netjes aan de kant en verslijten ze niet. Per saldo is het dus niet duurder want je verslijt telkens maar 1 set banden.

Banden
Wilt u meer weten over banden
klik op lees meer
LEES MEER
Velgen
Voor meer info over velgen
klik op lees meer
LEES MEER
Wielsets
Voor wielsets
klik op lees meer
LEES MEER
Onze diensten
Voor onze andere diensten
klik op lees meer
LEES MEER